Navštíveno 2391x

cusik borci poradte me jaky z nich bych si mel koupit aby to poradne dunelo pohanel bych to asi 200w

24.06.2007, 19:56 |
SEKIN

24.06.2007, 20:48 |
Dumbo jj zapomel sem heslo

24.06.2007, 20:49 |
Dumbo | Upraveno: 2007-06-24 20:50:47
poradite me?

24.06.2007, 23:03 |
MaxxT

25.06.2007, 06:34 |
Collin | Upraveno: 2007-06-25 06:35:34
Tenhle by nemusel být špatný
[ Link ] Jen by to chtělo i pořádný zesík....
jo ale ten magnat je na me drahej!
a tedle ten jbl se vyrabi jenom dvoucivkovej 2 krat 2Ohm
[ Link ]
tak co si mam koupit ??????????
a tedle ten jbl se vyrabi jenom dvoucivkovej 2 krat 2Ohm
[ Link ]
????????????
už zase? ti nestačilo 150odpovědí, kdyžs byl ještě dumbo?
Asi jako kamil306. I ted máš hodně na výběr!!!

26.06.2007, 16:18 |
MaxxT tohle je uz malicko provokace..
kuci kouknete se na profil je to jen nejakej trouba kterej nic nechce a jen reje do lidi

26.06.2007, 23:37 |
SEKIN Já bych to zase jako provokačku, nebral. Dumbo (betmen) prostě fakt chce nějakej SW, kterej bude moc dunět, aby se lidi otáčeli a asi si myslí, že se to bude líbit holkám. A vzhledem k tomu, že je mladej, typoval bych že je na učnáku, asi nemá dost chechtáků, tak řeší i finanční stránku věci. Nějaký Thiell-Small parametry ho asi moc nebudou zajímat, a Vivaldiho asi taky neposlouchá. A pořád nemůže pochopit, že ať na ten zesák co má pověsí cokoliv v ceně do 2000,-bude to tak nejak všechno dunět stejně a on neví kterej bude dunět nejvíc a proto se nemůže rozhodnout. A tady mu každej radí něco jinýho, tak jak se má sakrapes rozhodnout.
Myslím že potřebuje aby mu pár lidí doporučili stejnej woofer. Jinak si nikdy nevybere...
Uz jsem to psal i v nejakem prispevku v minulosti. Nejprve si prectete, cim to bude krmit a pak mu neco nabidnete.. Zda se mi ponekud trapne do nej rvat woofer s prikonem 500W a vic, kdyz ho stejne nenakrmi.. Kdyz se techto nabidek vyvarujete, tak bude mit o dost lehci praci k rozhodovanim, protoze mu toho tady zas tak moc nezbyde.. Samozrejme pokud se chce rozhodnout.
Jinak z vlastni zkusenosti muzu doporucit Bull Audio SW-12
[ Link ] nebo pokud by jsi chtel radeji uz v ozvucnici, tak Bull Audio ESW-12
[ Link ]
jinak on chtel pak i zesak a uz byl tak otravnej ze mu tu bylo nabydnuto aj GZ rady plutonium a nejake ty emphazeri radove za statisice mel tu nabydek za par korun dost na to aby si vybral zase to tu skonci u 150prispevku a nic nebude vybrano pak se premenuje na vetrelce a pojedem znova DDD
SEKIN:
mas se vsim pravdu sem na ucnaku prachy moc nemam a parametrum rozumim asi jen tak trochu!
ted mam sanci koupit zesik TOXIC 1000 nebo 500!
a k tomu by uz neco slo vybrat napadlo me treba toto:
[ Link ] nebo uz by slo k tadytomu zesiku neco z druheho prispevku?
covece na toxik se vyser a ten axton je moc drahej neco ti najdu uz asi po 50ty a naposled
[ Link ] [ Link ] [ Link ] oba sw mam vyskousene na tenhle zes a hraje to za ty penize opravdu dobre
lepsi je prisetrit pockat nez koupit nejakou blbost timto koncim mej se a preji prijemne takove to domaci duneni
vinzek fa:
a tena axton by nesel na ten muj zesik?
voe to je slaby ale jako slo by to proc ne hrat ti to bude ale to uz je lepsi ten aviator a je jeste levnejsi a opravdu hraje dobre
Axton zahraje slušně i na slabším zesíku. Těch 180W je max. nebo rms??
Jestli max. tak je to fakt málo...
betmen: Tak to nejdriv pores zesik, protoze ten magnat neda v mustku vic nez 100W. Zmereno.
jo este par otazek poslednich!
kolika watovej zesik by muselo byt na todle, aby to dunelo podle mich predstav stacilo by 350w ?
[ Link ]
podle tvým představ nevím, ale pro tenhle sw jsem dělal bednu a borec do toho pouštěl 500w rms. Bordel to dělalo dobrej, zes měl od lighting..
kamil306
a jakou si k tomu delal bednu ?
myslim jako jestli basreflex atd kolika litrovou
betmen: A bednu si budeš stavět sám? To tě vyjde na další peníze a pokud jich moc nemáš volil bych už nějaký box. Třeba ten co ti nabízel pasaťák...
Bull Audio ESW-12.

29.06.2007, 15:20 |
Dumbo Collin:
ja na to mam skoro vsechno!
Drevotriska 1,5cm
sroubky
lepsidlo
tmel
basreflexi mam doma dost vyber
terminal
akorat me chyby potahova latka ale ta nemusi byt zalezi na zvuku ne na vzhledu!
Látka to už je jen pár korun, jinak co máš za zesík? Ptal jsi se jestli by stačilo 350W.
Máš nějaký jiný? Nebo pořád Magnat?
pasťáku: co je zlého na tom nekrmit 500W subík naplno? jednak teda stejně 95% života toho subu to 95% lidí nevyužije a hlavně - je mraky lidí které watty nezajímají a to že tam jsou je jen doplněk. mám 140W zesík na 500W reprák. jeee okradu se o necelých 6db bordelu. jaká škoda že to nebude dunět na 2 km ale jen na 600m.....
SEKIN: ne každý reprák za 2000 jen duní. mám tu kouska za 1700 a pěkně hraje a poslouchá.
Crashpcjenze ty mas stredobas kterej neni na duneni dumbo chce basak a proc ne slabsi zes protoze se tim slabym zesikem ten reprak spali driv nez ti zacne dunet
crashpc: snažil sem tě u některejch příspěvků chápat, ale mluvíš z cesty...jinak si přečti dumbovu minulou diskuzi, jemu o žádný hraní nejde, chce to čistě na bordel a to nejlíp za litr..
Docela by mě zajímala kombinace tvýho zesu a basáku, se divím že to ten zes rovnou nezapíchl..
vinzek: promiň ale jestli ti 50Hz v plný palbě nepřijde jako frekvence na dunění tak už cejtím opravdu značnou degradaci lidskýho vědomí. A to že má jméno středobas neznamená nic. Je to středobas, ale dobrej středobas, a oproti ultrasupergiga husto autohifi basáku za ty samý prachy toho zvládně daleko víc. Ale jinak máš pravdu. spálí to. důvod nebudu radši ani komentovat ale třeba mě by se to nikdy nemohlo povest....
kamil: pochopení nehledám. že mluvim z cesty mi tu řiká uplně každej ale nikdo se nezmůže na to mě "sejmout" myslím profesionálně....
Nojo, tak tam za ten litr asi bude největší průšvih zesík, aby dělal bordel, potřebuje dost výkonnej... a pak citlivý repro.
Můj zesík a repro? jednoduché. 500W 8Ohm reprák s vyšší citlivostí (95db@1W@1m)a 150W(200psáno) zesík. nejen že 89db reprák by potřeboval na stejnou akustickou hladinu 600W příkonu, takže sem ušetřil, ale poženu to do 8Ohm a tak by zesík neměl mít žádné problémy s napajením, důvody limitace a tak podobně. No a nejsem baspyčha a tak do toho repráku stejně věčně poleze akorát tak 5-10W což s přehledem ozvučí příjemně auto. nepotřebují velký hůůů.
Ke spálení repro může dojít pouze dvěma způsoby
1) reprák není dymenzován - to není případ toho mého 500W s 2.5" cívkou na 150W zesíku
2) do reproduktoru je pouštěno SS napětí nebo nastane nějaký průraz nebo jiná destrukce, což je v mém případě poměrně vyloučeno pokud zesík není vysloveně rozbitý.
Takže tu mám téměř nezničitelný reproduktor, silově v porovnání s autohifíkem na 600W zesilovači se třemi rozdíly - nejde tak hluboko, přežije všechno protože ho nemusím týrat a stojí jen 1700Kč.
a teď si zas můžete vylejt srdíčka o tom jak je papírová membrána blbá a jak je to nemožný a.... nečekám porozumění, jen se huronsky směju....
Crashpc tak me rekni naco kurvis kufr v aute kdyz zrovna podle toho co si tu ted napsal tak stejne me hrajou kompa pak autohifik ti zahraje i na malou hlasitost ja vyuzivam zes na plno pouze na mereni pri soutezi jinak mam gain za zesu na min a na radiu sub tez na min ale to je jedno reproduktor basovi ti doladuje pasmo me treba do 80hz netusim naco je ten sw ktere ti krici i tech 250 z toho lezou spis pazvuky
Docelas mě pobavil. Seš tu deset minut, je tě plný forum a meleš tu samý nesmysli. Nezlob se na mě, ale mít v autě "sw", který hraje 5w...nějak mi uniká smysl ho tam mít..
napiste me sem radsi co mate kdo v aute myslim jenom SW a zesik!
dikes moc
ja mam 2xcarpover sonik 15" zesak mam gzpa1,6000 a jako neduni to spatne
dal sem ti sem toho dost na vyber mel si tu toho hafo predtim predtim sem ti psal ze uz je to na tobe vsecko co ti kdo doporucil je super jen ty sem hned hodis naprostou blbost tak se nediv ze si lidi myslej ze si magor
OTRAVNEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§
betmene, dumbo nebo co seš, mám pro tebe lepší přezdívku - kokot...možná by se to dalo zavést, jak byl dřív noname, tak teď se může psát dumbo:-)
kamil rulez :-)
takže:
vinzek: jak kurvíš? mám tam prostě sub. 250Hz to hrát určitě nebude, ale bohužel - to co nikdy nepochopíš - ten reprák zahraje i těch 250Hz uplně nádherně. ne tak zahuhlaně a nehratelně jak "autohudba" ale poženu to jen do asi 100Hz. takže celkovej rozsah bude 40-100Hz.
kamil: proto by ses měl víc učit. bavíme se asi vzájemně. pokud má o 6db nebo dokonce větší citlivost tak je to jako kdybys do autohifíka cpal 20 nebo i víc wattů a to na příjemnej poslech, tak po městě abys měl všechno v merku poměrně stačí. někde na place to můžu ohulit ale to zas u mě postrádá smysl hudby. to nemá s hudbou moc společného. prostě bordel. prostě "baspyčo humbuk" už taky nemusim. a jestli se ti zdá pyčování u Tesca nějak smyslné, tak nemám další otázky.